Tegenslagen voor de islamitische wereld en (mogelijke) oplossingen – Damascus Preek 1911

5.00

ISBN: 978-94-91898-25-9
Aantal pagina’s: 156
Paperback
Vertaler: IUASR Vertaalcommissie
Uitgever: IURPress
SKU: 978-94-91898-25-9 Category:

Description

Tegenslagen voor de islamitische wereld en (mogelijke) oplossingen – Damascus Preek 1911

Zoals Said Nursi heeft verklaard, is Hutba-i Shamiyeh een uitstekend geheel van sociale projecten waarin een aantal sociale en politieke voorschriften, voorspellingen en oplossingen naar voren komen. De concepten en oplossingen die wij thans moeilijk kunnen vatten, zijn ons honderd jaar van tevoren door Said Nursi voorspeld en hij zegt: “Hierin ligt jullie oplossing van de problemen”. Niet alleen de islamitische wereld, maar de gehele mensheid heeft behoefte aan de oplossingen en voorschriften in deze preek. Er kan gezegd worden dat de waarheden die Said Nursi in deze preek heeft geopenbaard een mijlpaal zijn voor de gelukzaligheid en het welzijn van de mensheid.

Momenteel bevinden sommige (jonge) mensen zich in een fase dat ze wanhopig kunnen kijken naar het leven. Hierbij kan er gedacht worden aan tegenslagen, ziektes, oorlogen, natuurrampen, enz. Om een andere kijk te ontwikkelen en deze gebeurtenissen te overbruggen heeft Said Nursi meerdere richtlijnen aangeboden vanuit een religieus aspect.

De Preek van Damascus is een werk dat niet veel geciteerd is uit andere boeken van Said Nursi, dat wil zeggen dat sommige delen ervan staan verspreid in andere boeken.