Het Grootste Teken

7.00

Reference: ISBN: 978-94-91898-20-4

Condition: New product

door Bedīuzzaman SAĪD NURSĪ,

Uit de serie van de Risale-i Nur,

Rotterdam: IUR Press, 2021,

Pagina’s: 210 pp.

ISBN: 978-94-91898-20-4

SKU: 978-94-91898-20-4 Category:

Description

Er zijn twee bronnen die ons leren over onze schepper (Allah), de Qur’an en het universum. De Qur’an bevat meerdere verzen over de eigenschappen en karakteristieken van de schepper. Daarnaast kunnen wij, dankzij het aan ons gegeven verstand, de schepper beter leren kennen door ons te verdiepen in het universum (wetenschap). Van nature zal de mens zich op een gegeven moment afvragen wat het doel is van dit leven. Zo is het voorbeeld, waarbij profeet Ibrahim (Abraham) opzoek ging naar zijn schepper door naar het universum te kijken, een gepast voorbeeld.
In deze uiteenzetting biedt Bediuzzaman Said Nursi een verschillende kijk op het universum, door zich op te stellen als een reiziger in het universum. Hierbij focust hij op de wijsheden van het bestaan van verschillende elementen in het heelal. Zijn methodiek was zeer uniek in de islamitische beschaving en in vergelijking tot tientallen islamitische wijsgeleerden. Hiermee bewees hij meerdere malen o.a. het bestaan en de eenheid van de schepper.
Door te focussen op reguliere dagelijkse activiteiten, welke eigenlijk zeer wonderbaarlijk zijn, heeft hij aan de hand van vergelijkingen een unieke perspectief aangeboden en hiermee onze kijk op het universum veranderd.

Het pandemie, wat al ruim een jaar de hele wereld diep heeft geraakt, heeft tot veel wanhoop geleid. Daarnaast was dit ook een reden voor meerdere Nederlands om meer te verdiepen in spirituele kwesties en algemene levensvragen.

Zo hebben onze collega’s de afgelopen maanden vaak deelgenomen aan bijeenkomst als gastsprekers om dit soort thema’s te behandelen. Hierbij kan er gedacht worden al algemene kwesties omtrent de eenheid en het bestaan van Allah en de kijk op het hiernamaals. Verder kwamen er thema’s zoals, de relaties tussen wetenschso en religie, de wonderen van de profeten, de geboorte van Jezus, situatie van zijn moeder (Maria), het goddelijke lotsbestemming ook aan bod.

Binnen andere religies was er relatief vaak moeite om deze kwesties te behandelen en uiteen te zetten. Daarentegen hebben wij gebruik gemaakt van diverse islamitische bronnen. Zo is de Qur’an exegese van Bediuzzaman Said Nursi een voorbeeld hiervan. Personen hebben zich bekeerd tot de islam de afgelopen maanden en zelfs sommige religieuze leiders, zoals dominees, hebben gebruik gemaakt van deze bronnen tijdens hun preken. Zo zagen wij nogmaals het belang en verrijking van onze bronnen.

Ten slotte zagen wij weer het belang van het vers: ‘Dus Waarlijk, na slechte tijden komen er betere tijden. Waarlijk, na slechte tijden komen er betere tijden.’ Dit was dan voor ons ook een leidraad tijdens deze moeilijke tijden. Met vreugde kunnen wij mededelen dat we deze belangrijke uiteenzettingen kunnen presenteren aan de Nederlandse samenleving.

Deze uiteenzetting is zeer geschikt en toegankelijk voor wetenschappers, theologen en geïnteresseerden in de schepper. Ook zorgt dit voor een goede verbinding tussen religie en wetenschap.
Deze meesterwerk van Bediuzzaman Said Nursi zal voor veel voldoening zorgen.
Vertaalcommissie IUASR